//
Platform Boekbeoordelingen

Laatste bericht

De ernst van het spel

In december 2016 promoveerde Daan Rutten aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar de ethische dimensies van W.F. Hermans’ schrijverschap. De ernst van het spel, het resultaat van dat onderzoek, is een bewonderenswaardige en in vele opzichten geslaagde poging om door te dringen in Hermans’ persoonlijke mythologische universum. Rutten toont zich een scherpzinnig interpreet, en bovendien een bekwaam verslaggever van zijn interpretatieproces. In zijn […]

Welkom op het Platform Boekbeoordelingen

Welkom op het online Platform Boekbeoordelingen van het Tijdschrift voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Te veel studies uit de neerlandistiek blijven de laatste jaren onbesproken. Op dit platform wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan alle publicaties op het gebied van de Nederlandse Taal- en Letterkunde. Zo wordt het een plek waar vakgenoten niet alleen in één oogopslag kunnen zien welke nieuwe publicaties er verschenen zijn, maar ook kritische en diepgaande beschouwingen daarover kunnen vinden.

Recensie-exemplaren van studies kunnen worden opgestuurd naar: TNTL-Platform Boekbeoordelingen, p/a Vakgroep Nederlandse Taal- en Letterkunde UvA, Spuistraat 134, NL-1012 VB Amsterdam.