Signalement: Traditionele verhalen en revolutionaire vertellingen. Tegendraadse elementen in het werk van Geertruide Toussaint.Signalement:Traditionele verhalen en revolutionaire vertellingen. Tegendraadse elementen in het werk van Geertruide Toussaint.

Geertruida Bosboom Toussaint staat bekend als een auteur die zich in de negentiende eeuw een plaats in de literaire wereld veroverde vanwege haar talent, haar contacten en haar ‘mannelijke’ manier van schrijven. Dit beeld is echter vooral gebaseerd op 19e-eeuwse kritiek. In Traditionele verhalen en revolutionaire vertellingen deconstrueert Annemarie Doornbos vanuit het hedendaags historisme de teksten van Bosboom-Toussaint. Op deze manier toont ze aan dat Bosboom-Toussaint zich in haar literaire werk verzette tegen de contemporaine cultuur.

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

Annemarie Doornbos
Hilversum Literatoren 2013
ISBN: 9789087043278
316 pagina’s 

Geef een reactie