Signalement: Strijd! Polemiek en conflict in de Nederlandse letteren.Signalement: Strijd! Polemiek en conflict in de Nederlandse letteren.

Ter gelegenheid van het afscheid van Jaap Goedegebuure als hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de universiteit Leiden verscheen de bundel Strijd! Polemiek en conflict in de Nederlandse letteren. De verschillende vormen van strijd en conflict in de Nederlandse letterkunde worden belicht in dertig bijdragen. De bundel bevat 26 beschouwingen van wetenschappers, die de periode van middeleeuwen tot 21e– eeuw onder de loep nemen. Daarnaast is er ruimte voor drie gedichten en een verhaal, geschreven door Maria van Daalen, Willem Jan Otten, Anton Korteweg en Oek de Jong.

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

Strijd! Polemiek en conflict in de Nederlandse letteren.
Onder redactie van Suzanne Fagel, Eep Francken, Rick Honings
Leiden University Press 2012
ISBN: 9789087281687
239 pagina’s 

Geef een reactie