Signalement: De idylle voorbij. Verbeelding van moederschap in Nederlandse literatuur 1980-2010 Signalement: De idylle voorbij. Verbeelding van moederschap in Nederlandse literatuur 1980-2010

In De idylle voorbij onderzoekt Josje Weusten hoe het maatschappelijke moedersideaal in de Nederlandse literatuur van 1980 tot 2010 verbeeld wordt. In de vier romans die Weusten bestudeert, wordt dit moderne moederschapsideaal op systematische wijze geproblematiseerd en ter discussie gesteld. In dit proefschrift worden literatuursociologisch onderzoek en romaninterpretaties op een vernieuwende manier samengebracht, waardoor ons inzicht in de maatschappelijke functie van literatuur wordt vergroot. De romans die Weusten analyseert zijn De reis naar het kind van Vonne van der Meer, Nieuwe buren van Saskia Noort, Een hart van steen van Renate Dorrestein en Met onbekende bestemming van Maya Rasker.

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

Uitgegeven in eigen beheer. 

Geef een reactie