Signalement: In de ban van het incestverbodSignalement: In de ban van het incestverbod

Het verbod op incest maakt de relatie tussen broer en zuster tot een relatie van vereniging en scheiding. Broer en zuster delen dezelfde genen en juist hierom horen ze samen en lopen hun wegen uiteen. De verbeelding van deze paradox, is een oeroud thema in zowel hoge als lage cultuur. Maar halverwege de twintigste eeuw is er sprake van een omslag: het gezag van de traditie lijk te tanen. Incestueuze relaties, spelend in het domein van de verbeelding, zijn niet meer per se rampzalig. Marie-Anne Coebergh-van der Marck brengt in In de ban van het incestverbod deze ontwikkeling in kaart aan de hand van vier teksten. Hierbij richt ze zich specifiek op de Nederlandse culturele context

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

Hilversum: uitgeverij Verloren, 2012
ISBN: 978-90-8704-335-3
135 pagina’s 

Geef een reactie