Signalement: Bommel en Bijbel. Bijbel en christendom in de verhalen van Marten ToonderSignalement: Bommel en Bijbel. Bijbel en christendom in de verhalen van Marten Toonder

Marten Toonders heer van stand Olivier B. Bommel, is al zeventig jaar een begrip in de Nederland. Behalve als vermaak dienen de verhalen ook als spiegel van de Nederlandse maatschappij tussen 1941 en 1986. Daarmee zijn ze ook een weerspiegeling van het calvinisme uit die periode, immers een belangrijk onderdeel van die maatschappij. In Bommel en Bijbel onderzoekt Neerlandicus en Bommelkenner Klaas Driebergen de relatie tussen Bommelstrips en het calvinisme. Het boek geeft naast een algemeen beeld van het calvinisme in het werk van Toonder een diepgaande beschouwing van een elftal verhalen.

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

Soesterberg: Uitgeverij Aspekt, 2012
ISBN: 978-94-6153-220-6
347 pagina’s 

Geef een reactie