Signalement: Literature, Language, and Multiculturalism in Scandinavia and the Low CountriesSignalement: Literature, Language, and Multiculturalism in Scandinavia and the Low Countries

Literature, Language, and Multiculturalism in Scandinavia and the Low Countries biedt niet alleen een uitgebreide theoretische en methodologische analyse van meertaligheid en multiculturele literatuur, maar schetst ook het discours over multiculturalisme, de taal en de ontwikkeling van het literaire veld in Zweden, Denemarken, Nederland en Vlaanderen. In dertien studies wordt de ‘(multi-) meertaligheid’ van literatuur en de ‘migrantenliteratuur’ van elk van de taalgebieden onderzocht. Wolfgang Behschnitt, Sarah De Mul en Liesbeth Minnaard sluiten de bundel af met een vergelijkende conclusie.

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Literature, Language, and Multiculturalism in Scandinavia and the Low Countries

Wolfgang Behschnitt, Sarah De Mul & Liesbeth Minnaard (eds.)

Rodopi

2013

343 pagina’s

ISBN 978-90-420-3733-5 

Geef een reactie