Signalement: Een lekenboek in woord en beeld. De Spegel der minschliken zalicheidSignalement: Een lekenboek in woord en beeld. De Spegel der minschliken zalicheid

In Een lekenboek in woord en beeld schetst Bernadette Kramer hoe het Speculum humanae salvationis in de vijftiende eeuw kon worden gebruikt door een ander publiek. Hierbij staat de Spegel der minschliken zalicheid centraal. Een analyse van de iconografische veranderingen in de illustraties toont aan het handschrift is afgestemd op persoonlijke catechese en devotie van leken. Kramer laat zien dat tekst, illustraties en woordbeeldrelaties gezamenlijk de performatieve leeservaring beïnvloeden.

 

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een email naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

 

Een lekenboek in woord en beeld. De Spegel der minschliken zalicheid

Bernadette Kramer

Uitgeverij Verloren

2013

279 pagina’s + cd-rom

ISBN 9789087043469 

Geef een reactie