Signalement: Ellendige levens. Nederlandse schrijvers in de negentiende eeuwSignalement: Ellendige levens. Nederlandse schrijvers in de negentiende eeuw

Ellendige levens is samengesteld ter ere van Peter van Zonneveld en aangeboden bij zijn afscheid op 6 september 2013. Zonneveld stond aan de wieg van de herwaardering van de negentiende eeuw en aan de breedte van de bundel kan het resultaat van zijn inspanningen worden afgelezen. Lang is de negentiende eeuw afgeschilderd als een gezapig tijdperk met brave dominees die in de literatuur de toon aangaven. Maar Ellendige levens laat zien dat achter de façade van huiselijk geluk wel degelijk de romantiek schuil ging.

 

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een email naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

 

 

 

Ellendige levens. Nederlandse schrijvers in de negentiende eeuw

Onder redactie van Rick Honings & Olf Praamstra

Uitgeverij Verloren

2013

286 pagina’s

ISBN9789087043742 

Geef een reactie