Signalement: Historiezucht. De obsessie met het verleden in de negentiende eeuwSignalement: Historiezucht. De obsessie met het verleden in de negentiende eeuw

In Historiezucht brengt Marita Mathijsen het ontwaken van het historisch besef in beeld en toont ze hoe geschiedenis van iedereen werd. In haar bekende persoonlijke en meeslepende stijl komt ze met provocerende inzichten, die aansporen tot nadenken over wat geschiedenis eigenlijk betekent. Als geen ander weet zij eruditie te combineren met vrijmoedigheid. Daarbij neemt ze stevig stelling in het hedendaagse cultuurdebat.

 

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een email naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

 

Historiezucht. De obsessie met het verleden in de negentiende eeuw

Marita Mathijsen

Uitgeverij Vantilt

2013

512 pagina’s

ISBN 9789460041440 

Geef een reactie