Signalement: Christina Martha. Oosters romantisch historisch tafereelSignalement: Christina Martha. Oosters romantisch historisch tafereel

In 1817 maakte de marinier en schrijver van reisverhalen, Maurits Ver Huell de grote opstand van de Molukken mee, wat hem inspireerde tot het schrijven van Christina Martha. Oosters romantisch historisch tafereel. Dit verhaal, waarin de historische Christina Martha haar vader vergezelt als wapendraagster, is het enige werk van Ver Huell dat hij heeft gekenschetst als ‘een werk van de verbeelding’. Lange tijd bleef dit ongepubliceerde verhaal onopgemerkt, tot het werd herontdekt in het Gelders Archief. Hans Straver vult het aan met hoofdstukken over de betekenis van Christina Maria in het huidige Indonesië en een levensschets van Maurits Ver Huell.

Interesse om dit boek te recenseren? Mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

Q.M.R. Ver Huell
Christina Martha. Oosters romantisch historisch tafereel
Bezorgd en toegelicht door Hans Straver
Hilversum: Verloren, 2013
ISBN: 978-90-8704-342-1
Pagina’s: 140 

Geef een reactie