Signalement: In vriendschap en vertrouwen. Cultuurhistorische essays over confidentialiteit

in vriendschap 2

In vriendschap en vertrouwen is samengesteld ter ere van Henk Nellen en aangeboden bij zijn afscheid van het Huygens Instituut op 21 november 2014 . De bundel cultuurhistorische essays gaat over vertrouwen, betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid, over intimiteit en privacy, over discretie en geheimhouding. Het boek laat zien hoe deze delicate aspecten van intermenselijk verkeer in de loop der eeuwen zijn ingezet, gerespecteerd, beschermd of geschonden door geliefden en verwanten, vrienden en collega’s, maar ook door auteurs en lezers. Henk Nellen is een van de weinige historici die het belang van vertrouwelijkheid als object van onderzoek heeft ingezien en aan de orde heeft gesteld. Hierdoor geïnspireerd schreven collega’s twintig nieuwe beschouwingen over de door Nellen aangereikte thematiek.

 

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

 

 

 

 

In vriendschap en vertrouwen. Cultuurhistorische essays en confidentialiteit

Jos Gabriëls , Ineke Huysman , Ton van Kalmthout en Ronald Sluijter (red.)

Verloren

Hilversum

2014

286 pagina’s

ISBN: 9789087044787

€ 29,-