Signalement: Tussentaal. Over de talige ruimte tussen dialect en standaardtaal in VlaanderenSignalement: Tussentaal. Over de talige ruimte tussen dialect en standaardtaal in Vlaanderen

Tussentaal, Verkavelingsvlaams, Soap-vlaams, Schoon Vlaams. De taalvariant tussen dialect en standaardtaal die doorheen heel Vlaanderen gesproken en meestal ook verstaan wordt, heeft meerdere namen en er bestaan evenveel meningen over. Tussentaal van De Caluwe, Delarue, Ghyselen en Lybaert vat 6 onderzoeken naar deze taal samen en schetst de veranderende kijk op tussentaal.

Het boekje is zowel geschikt voor de geïnteresseerde leek als taalkundige. Voor de leek is het kort genoeg om niet af te schrikken en vlot leesbaar geschreven. De taalkundige zal blij zijn te ontdekken dat het voorgestelde onderzoek van goede wetenschappelijke kwaliteit is en sterk onderbouwd met verwijzingen naar de relevante literatuur.

Tussentaal. Over de talige ruimte tussen dialect en standaardtaal in Vlaanderen

Johan De Caluwe, Steven Delarue, Anne-Sophie Ghyselen, Chloé Lybaert (red.)

Academia Press

2013

107 pagina’s

ISBN 978 90 382 2260 8

€12,50 

Geef een reactie