Signalement: Princesse der rederijkersSignalement: Princesse der rederijkers

 

Het werk van Anna Bijns (1493-1575) is de afgelopen decennia regelmatig onderzocht. Vaak werd geconcludeerd dat het zich kenmerkte door een grote, vrouwelijke, emotionaliteit en een anti-reformatorische houding. Hoewel meeslepend, zouden haar refreinen maar weinig argumentatieve waarde bezitten. In  Princesse der rederijkers toont Judith Keßler dat dit beeld niet klopt. Met behulp van een nieuwe methode waarbinnen klassiek letterkundig onderzoek wordt gecombineerd met argumentatietheorie, laat ze zien dat Anna Bijns wel degelijk gebruik maakte van diverse argumentatiestrategieën.

Princesse der rederijkers. Het oeuvre van Anna Bijns. Argumentatieanalyse-structuuranalyse-beeldvorming
Judith Keßler
Middeleeuwse studies en bronnen CXLV
Judith Keßler & Uitgeverij Verloren
2013
336 pagina’s
ISBN: 978-90-8704-347-6 

Geef een reactie