Signalement: Literatuurwetenschap en uitgeverijonderzoek – CLW 4 (2012)Signalement: Literatuurwetenschap en uitgeverijonderzoek – CLW 4 (2012)

In het vierde deel van het jaarlijks uitgegeven  Cahier voor Literatuurwetenschap (CLW)  worden resultaten van recent en nog lopend uitgeverijonderzoek geconfronteerd met de algemene literatuurwetenschap. De verschillende bijdragen werden gepresenteerd op, of kwamen tot stand na, de VAL-studiedag in 2010 aan de Universiteit Antwerpen. Centraal op deze dag stond de vraag of het uitgeverijonderzoek zoals het zich in de laatste decennia in Vlaanderen en Nederland heeft ontwikkeld, theoretische inzichten, methodologische invalshoeken en een begrippenapparaat heeft opgeleverd die voor de literatuurwetenschap bruikbaar kunnen zijn.  De bijdragen verzameld in dit Cahier voor Literuurwetenschap, leveren kennis over de verscheidenheid in aanpak, onderwerpkeuze en theoretische inbedding binnen het uitgeverijonderzoek. Daarnaast worden ook verworven ideeën geëvalueerd.

Lees nu ook de recensie van Geertjan de Vugt over Literatuurwetenschap en uitgeverijonderzoek.

Gent: Academia Press, 2012
ISBN: 978-90-382-2047-5
127 pagina’s 

Geef een reactie