Signalement: De macht van de taal

demachtvantaalvpDe Vereniging Interuniversitair Overleg Taalbeheersing (VIOT) houdt om de drie jaar een congres waarop zij de state of the art in het taalbeheersingsonderzoek in Vlaanderen en Nederland presenteert. Dat congres brengt onderzoekers uit een brede waaier aan (sub)disciplines samen, van argumentatieleer over tekstwetenschap tot conversatieanalyse. Wat hen verenigt, is dat ze allen geïnteresseerd zijn in de macht van de taal; ze onderzoeken immers de manier waarop taal functioneert in de maatschappij.

Dit boek bundelt 21 zorgvuldig geselecteerde, toegankelijk geschreven en bondige bijdragen die de hele breedte van het domein van de taalbeheersing beslaan. Of je nu geïnteresseerd bent in reclame, (nieuwe) media, gezondheidscommunicatie of politieke speeches, je vindt het allemaal terug in deze bundel.

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

De macht van de taal

Dorien Van De Mieroop, Lieven Buysse, Roel Coesemans & Paul Gillaerts (red.)

ACCO

2016

324 pagina’s

ISBN: 978 94 6292 558 8

€ 30,00