Signalement: Depraved Borderlands. Encounters with Muslims in Dutch Literature and the Public Debate

MoenandarSjoerd-Jeroen Moenandars Depraved Borderlands. Encounters with Muslims in Dutch Literature and the Public Debate behandelt een van de meest gevoelige discussies van onze tijd; de multiculturele samenleving. Het literaire werk van de vier hedendaagse schrijvers Kader Abdolah, Robert Anker, Abdelkader Benali en Hafid Bouazza wordt geanalyseerd in dialoog met het Nederlandse publieke debat over de ontmoeting tussen de islam en het Westen.Wat zeggen deze literaire ontmoetingen over moslims en niet-moslims? Wat voor identiteiten worden er geconstrueerd voor moslims en niet-moslims in deze representaties en welke vooronderstellingen liggen daaraan ten grondslag? En wat suggereren deze werken over de mogelijkheid of onmogelijkheid tot contact tussen islamieten en niet-islamieten?

 

 

 

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

 

 

Depraved Borderlands. Encounters with Muslims in Dutch Literature and the Public Debate

Sjoerd-Jeroen Moenandar

Peter Lang GmbH

Frankfurt am Main

2013

288 pagina’s

ISBN-10: 3631624905

ISBN-13: 978-3631624906