Signalement: Patroon en Argument. Een dubbelfeestbundel bij het emeritaat van William Van Belle en Joop van der Horst

Patroon en Argument viert het emeritaat van Joop van der Horst en William Van Belle, twee van de meest welbespraakte en iconische figuren uit de Nederlandse taalkunde. Beide emeriti waren niet alleen populair onder hun studenten, maar zijn dat duidelijk ook onder collega’s: niet minder dan 80 (!) taalonderzoekers uit binnen- en buitenland hebben samen 53 artikels bijgedragen. Deze verzameling geeft een goed overzicht van de huidige stand van zaken in de neerlandistiek en toont haar rijke variatie aan onderzoeksthema’s en methodes. Het geheel wordt voorafgegaan door een mooie inleiding van de redacteurs en elke bijdrage is steeds voorzien van een korte samenvatting.

 

Interesse om dit boek te recenseren? Stuur een mail naar: boekbeoordelingen@tntl.nl

 

 

 

Patroon en Argument. Een dubbelfeestbundel bij het emeritaat van William Van Belle en Joop van der Horst.

Freek Van de Velde, Hans Smessaert, Frank Van Eynde & Sara Verbrugge (red.)

Leuven University Press

2014

784 pagina’s

ISBN: 978 94 627 0014 7

€79,50